Engagerade waldorfklasslärare för undervisning i grundskolan

Malmö Waldorfskola är en nystartad fristående skola med målet att bilda den hela, världsförbättrande människan. Skolan arbetar med stadsodling integrerat i alla åldrar under skolan och på fritids. Närodlat är inte bara framtiden, utan en förutsättning för att vi ska få en chans att överleva vår egen utveckling. Liksom andra Waldorfskolor arbetar vi med periodundervisning och med att integrera de estetiska ämnena i undervisningen. Vi arbetar med ett konstnärligt förhållningssätt till digitala verktyg.

Om tjänsterna
Vi söker nu ett flertal klasslärare som är med eleverna från förskoleklass till ÅK 8 inom alla de skolämnen där hen har kunskap. Med en klasslärare under hela perioden får eleverna en trygg skolgång som uppmuntrar lärandet. I ämnen där klassläraren inte har kunskapen finns experter och ämneslärare som kan hålla periodundervisning med mera. Som klasslärare är du pedagogiskt ansvarig för din klass och du är en del av ett kollegium. Kollegiet tar ett gemensamt ansvar för eleverna.

Din profil
Vi söker dig som har en av följande bakgrunder:
– är behörig grundlärare för förskoleklass och ÅK 1-3
– är behörig grundlärare ÅK 4-6
– är behörig Waldorfklasslärare

Du som person
– är en lyhörd ledare i klassrummet med dokumenterad pedagogisk skicklighet
– har förmåga att skapa arbetsro i klassrummet
– har god kännedom om, alternativt är intresserad av arbetssättet inom en Waldorfskola
– trivs med kollegialt samarbete och ser fördelarna med det
– har god social och empatisk förmåga

Vi erbjuder
– en möjlighet att vara med och forma Malmös första Waldorfskola
– deltagande i kollegium
– bra planeringstider

Villkor
Omfattning: Heltid, provanställning tillämpas.
Start: Augusti 2018. Tjänsterna kommer att tillsättas under förutsättning att anpassningar och tillstånd för skollokalen blir klara i tid för terminsstart.
Lön: Fast månadslön med ferietjänst.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2018-04-01. Urval av kandidater sker löpande, varför vi ber dig vara snabb med din ansökan. Skicka din ansökan med CV/meritförteckning till jobb@malmowaldorfskola.se Märk ansökan med tjänstens titel i ämnesraden. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotte Graham eller Eva Björkman via e-post; jobb@malmowaldorfskola.se

För arbete i skola krävs utdrag ur Polisens belastningsregister.