Engagerade pedagoger till waldorfförskola

Malmö behöver en waldorfförskola med sin unika syn på pedagogen och barnet. En förskola där varje barn ses och möts utifrån sina behov. Malmö waldorfförskola vill ge barnet bästa möjliga jordmån för att kunna utvecklas till en fri, harmonisk och social människa. Pedagogens roll är medvetet vara en god förebild samt att verkligen bemöta och se varje barn.

En viktig målsättning i waldorfförskolan är att hjälpa barnet vinna kunskap om världen genom barnets lek och skapande. Leken ses som en kunskapsprocess som stöds genom en regelbunden återkommande dagsrytm, årets rytm och miljön.

Vi strävar efter ett nära samarbete mellan skolan, förskolan och fritids. I möjligaste mån vill vi ha gemensamma kollegiekonferenser och studiedagar.

Om tjänsten
Vi söker nu ett flertal engagerade pedagoger till vår förskoleverksamhet. Vi kommer att starta upp fyra avdelningar med barn i åldern ett till sex år. Förskoleverksamheten kommer att arbeta med stadsodling och ha konstnärliga inslag på agendan.

Som waldorfförskollärare ska du sträva efter att se och möta barnet som en unik individ och att ge barnet det stöd och den stimulans som just hen behöver utifrån sina personliga förutsättningar. Du måste vara flexibel och ha ett konstnärligt förhållningssätt till ditt arbete.

Din profil
Vi söker dig som har minst en av följande bakgrunder:
– är behörig förskollärare
– är behörig Waldorfförskolelärare
– är utbildad barnskötare
– har erfarenhet av arbete inom Waldorfförskola eller annan förskola

Meriterande
– Det är meriterande om du har en kombination av några av ovanstående bakgrunder
– Behörighet eller kompetens inom idrott, dans, musik, eurytmi, hantverk, handarbete, bild och/eller odling

Du som person
– är en lyhörd ledare med pedagogisk skicklighet
– har förmåga att skapa arbetsro i barngruppen
– har god kännedom om, alternativt är intresserad av arbetssättet inom en Waldorfförskola
– har god social och empatisk förmåga

Villkor
Omfattning: Heltid, även deltid kan erbjudas. Provanställning tillämpas.
Start: Augusti 2018. Tjänsterna kommer att tillsättas under förutsättning att anpassningar och tillstånd för skollokalen blir klara i tid för terminsstart.
Lön: Fast månadslön.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2018-04-01. Urval av kandidater sker löpande, varför vi ber dig vara snabb med din ansökan. Skicka din ansökan med CV/meritförteckning till jobb@malmowaldorfskola.se Märk ansökan med tjänstens titel i ämnesraden.
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotte Graham eller Eva Björkman via e-post; jobb@malmowaldorfskola.se
För arbete i förskola krävs utdrag ur Polisens belastningsregister.