Engagerade fritidspedagoger till waldorfskola

Malmö waldorfskola möter varje elev utifrån sina behov. Malmö waldorfskola vill utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja. Teoretiskt, konstnärligt och praktiskt arbete integreras i fritids och undervisning så långt som möjligt.

Skolan kommer att arbeta med stadsodling integrerat i alla åldrar under skolan och på fritids. Vi strävar efter ett nära samarbete mellan skolan, förskolan och fritids. I möjligaste mån vill vi ha gemensamma kollegiekonferenser och studiedagar.

Om tjänsten

Vi söker nu ett flertal engagerade fritidspedagoger till vår skolverksamhet. Fritidspedagogens roll är att erbjuda en vuxen förebild samt att vägleda barnen i deras möten med sig själva, med andra människor och med naturen. Fritidspedagogen måste vara lyhörd, lyssnande och iakttagande, ibland nära och ibland på avstånd. Genom din närhet skapas trygghet i barngruppen.

Fritidspedagogen skall inspirera barnen till lekar och aktiviteter genom sina kunskaper, sitt sätt att vara och hjälpa barnen att få struktur och normer när det behövs. Målet är att barnen själva skall ta initiativ till lek och aktivitet. Arbetstiderna kommer att vara förlagda från mitten av dagen och framåt.

Som fritidslärare kommer du att undervisa elever i F – ÅK 8 i de ämnen du har specialkompetens inom. Fritidsverksamheten kommer att arbeta med stadsodling och ha konstnärliga inslag för elever på fritidshemmet.

Din profil
Vi söker dig som har en av följande bakgrunder:
–        är utbildad Waldorffritidslärare
–        har examen från en utbildning med inriktning mot arbete i fritidshem

Meriterande
–        Behörighet eller kompetens inom idrott, dans, musik, eurytmi, hantverk, handarbete, bild och/eller odling

Du som person
–        är en lyhörd ledare med pedagogisk skicklighet

–        har förmåga att skapa arbetsro i barngruppen
–        har god kännedom om, alternativt är intresserad av arbetssättet inom en Waldorfskola
–        har god social och empatisk förmåga

Villkor
Omfattning:
 80 % – 100 % eller enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Start: Augusti 2018. Tjänsterna kommer att tillsättas under förutsättning att anpassningar och tillstånd för skollokalen blir klara i tid för terminsstart.
Lön: Fast månadslön.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2018-04-01. Urval av kandidater sker löpande, varför vi ber dig vara snabb med din ansökan. Skicka din ansökan med CV/meritförteckning till jobb@malmowaldorfskola.se Märk ansökan med tjänstens titel i ämnesraden.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotte Graham eller Eva Björkman via e-post; jobb@malmowaldorfskola.se

För arbete i skola krävs utdrag ur Polisens belastningsregister.